Flera bruten paren upplevde nago narhet at saken dar de parats tillsammans med

Flera bruten paren upplevde nago narhet at saken dar de parats tillsammans med

Vem blir vi betuttad inom?

Kar lat personer titta pa mannisko saso ombads presentera vissa emotione. Studien fann att om ett person tyckte sig koppla baksida av underben saken dar andra manniskan kande sa upplevdes ocksa nagon hogre grad itu dragnin.

Vi kanner namligen tilldragning pro manniskor vi tycker att vi begripe. Det finns nago uppsjo av plugg kungen dito amn, men det galler att ick dra para stav stora slutsatser.

Karl age exempelvis sett att man (och kvinnor) ar attraherade itu folk tillsammans likartad ansiktsdrag, andock det innefatta icke kvinns mirakel den mest fertila perioden inom menscykeln. Da dras kvinn mo ansiktsdrag saso avviker av deras egna.

Andra plug visar att vi befinner si attraherade utav persone tillsammans liknande attityd inom olika fragor sam likheter vad galler installnin sam varderingar kan mycket ses hos tandem. Ocksa age samt plugg visat att tva befinner sig jamstalld vad innefatta karakta. Fenomenet att leta likna befinner sig mot sam tillsamman studerad samt bekraftad hos faglar.

Hypotesen om att “kaka soker maka”, att vi vill hava ett partner sasom liknar oss sjalva, anses besta bekraftad genom studier (och det finns otaliga fran det slaget). Vetenskapsma antagande att det har tillsammans overlevnad att bega emeda det Polen Г¤ktenskapsbyrГҐ kan tankas existera enklare att overleva forsavit vi begriper varandra. Formodligen har fenomenet att producera med biologi, odla val saso med var sociala ett klimat. Hur vara hjarnor fungera lirar naturligtvis samt betydelse. I enlighet med teorier i neurovetenskap vill vara hjarnor minimera overraskningar.

Ino nagon undersoknin fran Storbritannien fann karl att befintliga tandem befinner sig mer identiska varandra inom langd, amnesomsattnin, blodtryck och inom viss utstracknin BMI ann underben karl kan rakna med forsavitt nagon foredr forut likna ej skulle foreligga. Andra studier har visat att karl vanligtvis letar ett partner tillsamman dit utbildningsniva.

Andock inga regler utan undantag. Vissa plugg stodjer att SAMTLIG soker en kars partner, oavsett saken da egna nivan utav sjalvsakerhet.Obs finns givetvis individuella skillnader sam andra omraden dar vi kan soka skiljaktighet.

Hypotesen forsavit att “kaka soker maka”, att vi vill innehava ett partner saso liknar oss sjalva, anses finnas bekraftad igenom plug.

Att beframja tilldragning

Bortsett fran att undersoka baksida av underben vi anser befinner sig attraktivt hos andra har vetenskapsma ocksa kikat gallande forsavit denna kansla promenera att attrahera fram. Inom nagon ryktbar undersoknin parade hane forbund studenter baserat pa varderingar samt intressen, andock hane parade tillika ihop tandem saso tyckte skild ino amnen som vart viktiga for dem sam lat do foreta ovningar sasom syftade at att eskalera kanslan av gemenskap sam intimitet.

I studien tittad hane att experimentet var lyckat. independent fran forsavit de hade gemensamma varderingar alternativ icke.

Ett oforhappandes br utfall, ifall man foljt med i myllret itu dejtingprogram gallande teve. Darbort verkar det minst sagt marigt att skapa fram akta emotione mellan personer. USA s stora dejtingflaggskepp Bachelor och Bachelorette tillat anda stamplas sasom en flopp inom saken dar aspekten.

Skad forsavitt det stammer att det promenerar att attrahera fram kanslan itu samhorighet skulle inne dejting igeno appar veta finnas valdigt lycka, odla lange konversationerna sasom pagar ager sasom anledning att forhoja narheten.

?? Vi ar annorlunda

Att vi befinner si sa skilda befinner sig hoppfullt, stav emedan konkurrerar vi ick live om likadan partners. Det ar en starkande uppenbarelse stav de stadd i dejting-apparnas varld. Plocka enbart glim pa vidden bruten besked i saken dar har traden.

Varfor lira detta funktion?

Jo, stav ifall vetenskapen kan reda ut va det nog befinner si saso far oss att bli foralskade, okar oddsen forut de och jag att hitta ratt inom karleken, med teknikens hjalp!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir